Forbo wil nader onderzoek naar nieuwe huizen Krommenie

Forbo Flooring Coral in Krommenie.
Forbo Flooring Coral in Krommenie.
Foto: Google Street View

Forbo Flooring Coral aan het Vlietsend in Krommenie en Forbo Flooring in Assendelft is niet tegen de komst van woningen op het voormalige gasfabrieksterrein in Krommenie, maar is wel beducht dat die huizen de bedrijfsactiviteiten in de weg gaan staan.

‘Forbo wil zeker stellen dat alle aspecten van haar bedrijfsvoering juist zijn meegenomen in het ontwerpuitwerkingsplan en achterliggende documenten en dat zij niet onterecht beperkt wordt in haar huidige en toekomstige bedrijfsvoering,’ schrijft de ondernemeing in een zienswijze. Het toekomstige buurtje valt binnen de geluidszone van het industrieterrein Assendelft Noord en uit akoestisch onderzoek blijkt dat er voor de woningen een hogere waarde moet worden vastgesteld vanwege verkeers- en industrielawaai. Maar Forbo Flooring Coral is niet meegenomen in het onderzoek.

Lawaai

Er is niet gekeken naar de gevolgen voor de huidige én toekomstige bedrijfsvoering van Coral, constateert Forbo. De bestaande bebouwing ligt dichterbij dan de nieuwbouw, maar de invloed van Coral op de hogere bouwlagen ‘kan relevant zijn voor het woonklimaat van de nieuwbouw’. En wel vanwege lawaai. De vraag die daardoor rijst is of de uitbreidingsruimte geluid waarover Coral nu beschikt teniet zal worden gedaan door de bouw van de woningen. Forbo wil dat er alsnog onderzoek naar wordt gedaan.

Geur

Wat geur betreft schrijft de onderneming dat de plannen wel getoetst zijn aan het geurbeleid van de gemeente, maar niet aan dat van de provincie. ‘Aangezien Forbo Flooring valt onder het provinciaal geurbeleid zorgt dit voor onduidelijkheden mbt toetsingscriteria. Wij verzoeken daarom de vergunde woningen te toetsen aan zowel het gemeentelijke als provinciale geurbeleid en ook vanuit de provincie goedkeuring te vragen voor dit plan.

Vooraf instemmen

Daarnaast voorziet Forbo klachten van nieuwe bewoners ovet stank. ‘Het plaatsen van een geurfilter voor het binnenklimaat voegt niets toe aan de geurbeleving in de tuin of in huis als de ramen open staan. Wij verzoeken daarom een maatregel toe te voegen waarbij geborgd wordt dat nieuwe en toekomstige bewoners op de hoogte zijn van en instemmen met de geursituatie.’ Ook Coral kan in een lastig parket komen door geurklachten wanneer kostbare maatregelen moeten worden genomen om de overlast te beperken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen