Bewoners Ketelhuisterrein Wormer zorgen goed voor kunstwerk

Het werk in onbeschadigde vorm.
Het werk in onbeschadigde vorm.
Foto: Gemeente Wormerland

Het kunstwerk op het Ketelhuisterrein in Wormer is beschadigd en zal worden gerestaureerd. Nadat een buurtbewoner erop gewezen had hebben deskundigen naar de zuil met keramische tegels in 1988 gekeken en de schade opgenomen. Het beeld herinnert aan acht inwoners van Wormer die zich in de Tweede Wereldoorlog in het verzet hebben onderscheiden.

 

Buurtbewoners zorgen goed voor het kunstwerk annex monument en krijgen daarvoor een pluim van de gemeente. Ze hebben het werk afgedekt met paardendekens om het tijdelijk te beschermen (zie hiernaast) en ook heeft een omwonende losgeraakte keramiekdelen veiliggesteld. Het midden van het werk bestaat uit een bakstenen zuil met een afbeelding in keramische tegels. In een kring rond de zuil staan acht kubusvormige elementen om op te zitten. Op deze elementen staat informatie over de acht inwoners. Ook de straten in de wijk zijn naar hen vernoemd.

Nader onderzoek

Restaureren vraagt om nader onderzoek. De gemeente laat de beschadigingen en technische onderdelen bekijken en neemt loszittende delen mee. Na het onderzoek wordt de zuil weer ingepakt om hem te beschermen tegen regen en wind. De komende weken en maanden zullen er geregeld mensen bezig zijn met het kunstwerk. Wanneer de restauratie kan starten is nog niet bekend.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen