Zaanstad heeft vanaf volgende maand een kinderombudsman

Foto: Still uit video

Doby van den Eijkhof is vanaf komende maand de eerste Zaanse kinderombudsman. Hij ondersteunt de Amsterdamse kinderombudsman Anne Martien van der Does – ook plaatsvervangend ombudsman voor de Metropoolregio Amsterdam – met het afhandelen van klachten van Zaanse kinderen en ouders.

Van den Eijkhof gaat echter vooral kinderen en jongeren actief vragen naar hun mening en ideeën. Jeroen Olthof, de wethouder met Jeugd in zijn portefeuille: ‘Hoe denken jongeren zelf dat Zaanstad dingen beter kan organiseren? Waar lopen ze tegenaan? Welke ideeën hebben ze om de stad beter te maken? Doby van den Eijkhof gaat daar, samen met Zaanse jongeren en kinderen, mee aan de slag.’

Vertrouwenspersoon

De nieuwe functionaris ziet het in eerste instantie als zijn belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren hem kennen en dat hij een vertrouwenspersoon voor hen kan zijn. Een eerste kennismaking kan via de website, een whatsapp sturen naar 06 5782 2738 kan ook.

In een filmpje stelt de Zaanse kinderombudsman zichzelf voor. Ook vertellen de drie basisschoolleerlingen van De Octant die aan de sollicitatieprocedure deelnamen waarom ze vertrouwen in hem hebben.

Van den Eijkhof was al casemanager handhaving (leerplicht) en vertrouwenspersoon bij de gemeente Zaanstad.

 

 

 

 

Reacties

0