Aziatische hoornaar nu ook gespot in Zaandam

Foto: Waarneming.nl/observation/254860971/

Op de dag dat wij de waarschuwing plaatsen dat de Aziatische hoornaar was opgedoken in Velserbroek, kreeg het platform Stop invasieve exoten een nieuwe melding uit Zaandam. Dat is bijzonder slecht nieuws voor de Zaanse imkers en hun honingbijen, maar ook voor de wilde bij. De Aziatische hoornaar is er dol op.

https://twitter.com/InvasieveExoten/status/1570678044347756546

De melding dat de exoot ook hier is gesignaleerd werd gedaan door Lucas de By in Peldersveld / Hoornseveld. Hij zag en kiekte een werkster en gaf die melding om 17:28 uur door aan Waarneming.nl. Volgens Stop invasieve exoten is het bewijs rond dat het om de gevreesde wesp gaat. Het platform heeft de vinder om meer informatie gevraagd, maar die heeft tot nu toe niet gereageerd.

Bron: Waarneming.nl

 

De Aziatische hoornaar (Vespa velutina) eet bijen, hommelsoorten en andere bestuivende insecten en is daarom uiterst schadelijk voor de natuur. In deze tijd van het jaar vliegen de werksters rond. Ziet u er eentje kijk dan in welke richting ze wegvliegt en markeer de richting op een plattegrond. Dit helpt om het (zomer)nest op te sporen, dat zich waarschijnlijk ergens in de kruin van een boom bevindt en ondanks de grootte vanaf de grond lastig te ontdekken zal zijn.

 

 

Cookieinstellingen