Zaandam een beetje mooier met muurschilderingen

Foto: Facebook / Maciej Gadek

Je hebt graffiti en graffitikunst. Met het laatste houdt BC.Esobe Sprayverso zich bezig en Zaandam is het werkterrein. Al van de nodige tags voorziene blinde muren worden fraaie blikvangers, zoals een muur op de hoek van de Peperstraat en de Gerhardstraat laat zien.

‘Cinematic FPV drone pilot’ Maciej Gadek is één de creatieve geesten achter de muurschilderingen en zette een filmpje van de totstandkoming ervan op Facebook. Het werk wordt door voorbijgangers gewaardeerd schrijft hij erbij en dat blijkt ook uit de opgetogen reacties onder het filmpje. ‘Grote kans dat we met alle positieve reacties eindelijk toesteming van gemeente krijgen om dit lelijke stroomgegoten te schilderen,’ aldus Gadek.

Tweede werk

Nu weten we niet zo snel wat ‘stroomgegoten’ zou kunnen betekenen en Google Translate kon het woord ook niet aan een taal koppelen, maar het zou het ontsierende,  door de spuitbussen overgeslagen kastje tegen de muur kunnen zijn. Het blijft nog even gissen waar de kunstenaars de volgens keer aan de slag gaan. Eerder kwam er in het kader van het ‘Claude Monet Project’ ook al een werk op een zijmuur van Saen Makelaars bij het Verzetsplantsoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen