Foodfestival aan de Zaan in juli terug in Wormerveer

Foto: Twitter / Zaans

Na twee wegens corona afgeblazen edities is het uiterst populaire Foodfestival aan de Zaan volgend jaar terug in Wormerveer en wel op 14 juli. Het evenement op de op één na laatste vrijdag voor de zomervakantie groeide in korte tijd uit tot een begrip in het dorp en ver daarbuiten.

Het werd opgezet door Anne van der Spoel en Karen Schoen van de kookwinkel K’ook!, zelf ook gevestigd aan de Zaanweg. Vanwege het grote succes werd de oranisatie in 2019 overgedragen aan Festivent van Marjan Hoffman. Na ruim twee jaar corona past het festival echter niet meer in haar bezigheden, en de organisatie is nu overgenomen door Paul Riteco, bekend van onder andere Brouwerij Hoop in Zaandijk.

Waardevol

‘Wij stonden al een aantal jaar met ons bier op het foodfestival en met gerechten van De Walvis en Lab 44. Ik heb de eerste zeventien jaar van mijn leven in Wormerveer gewoond en hoewel nu woonachtig in Zaandijk, vind ik het Foodfestival aan de Zaan te waardevol om niet in de oorspronkelijke opzet voort te zetten,’ legt hij uit in een persbericht. Hij benaderde als eerste Van der Spoel en Schoen de vraag of zij weer mee wilden doen en die reageerden positief. Zij richten zich met name op de zaken waarom zij het festival ooit zijn gestart en waar ze ook de meeste lol aan beleven: het inrichten van het aanbod, de muziek, de kinderactiviteiten en de social media.

Zaanse inbreng

‘Natuurlijk betrekken we ook andere ondernemers uit Wormerveer en de Zaanstreek erbij. Zo krijgen Café de Kroon en Wijn te Zaanen hun eigen stek op het festival en zijn er ook diverse Zaanse foodtrucks van de partij. Vanuit onze bedrijven hebben wij een brede en meer gespecialiseerde groep mensen werken op het gebied van logistiek, regelgeving, financiën en dergelijke, zaken die Anne en Karen juist liever kwijt waren. Het belangrijkste is evenwel dat we samen weer teruggaan naar de basis en we vanuit de Zaanbocht voor de hele Zaanstreek weer een mooi, gratis en toegankelijk festival voor de komende jaren kunnen bieden,’ aldus Riteco.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen