ZCFC biedt leden in geldnood kans op sportcomplex te douchen

Foto: Nl.hudsonreed.com

Voetbalvereniging ZCFC wil leden in financiële nood tegemoet komen door enkele kleedkamers met douches te reserveren voor gezinnen die zich thuis geen douchebeurt meer durven te veroorloven wegens de exploderende energieprijzen. De club kan dat betalen omdat er een vast energiecontract is tot maart 2024.

Waar andere sportclubs zich nu gedwongen zien om douches te sluiten om de kosten  laag te houden, doet de vereniging op het complex in Wijdewormer dus het tegenovergestelde. De familiedouches zullen in de avonduren en tijdens trainingsdagen beschikbaar zijn. De enorme energiekosten hebben er echter ook bij ZCFC toe geleid dat verduurzaming naar de top van de prioriteitenlijst is geschoten: tijdens de komende Algemene Ledenvergadering op 26 september zal daarvoor een uitgebreid plan worden gepresenteerd. Alle leden worden opgeroepen daarbij aanwezig te zijn.

Contributie

‘Alhoewel we er financieel goed voor staan, is een jaar geen contributie betalen voor alle leden helaas geen haalbare optie,’ heeft het bestuur de leden laten weten. ‘Wel willen we kijken – voor die leden die echt financieel klem komen te zitten – wat we vanuit de vereniging kunnen betekenen met betrekking tot de contributie. Alhoewel we volledig begrijpen dat dit geen makkelijk onderwerp is om te bespreken, vragen we wel dit zo spoedig als mogelijk bespreekbaar te maken zodat wij wellicht kunnen helpen.’ Want het laatste wat de club wil is dat leden afhaken vanwege de kosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen