Mogelijke plek voor campers speelplaats H.G. Scholtenstraat

Foto: Flickr / Andrew Bone

Na de sluiting van de officieuze camperplaats bij station Zaandijk Zaanse Schans is de gemeente op zoek gegaan naar een alternatieve locatie voor campers en nu kunnen drie plekken worden voorgelegd aan buurtbewoners. Nieuw is de speelplek ten noorden van de A8 aan de Doctor H.G. Scholtenstraat, ten westen van de Nagouw.

 

De locatie tussen de A8 en zwembad Zaangolf nabij de Guisweg is onhaalbaar gebleken en afgevallen. Er is door de plannen voor de nieuwe ontsluitingsweg en de daarmee gepaard gaande herschikking van de tennisvelden onvoldoende ruimte voor een camperplaats. De tweede mogelijkheid is op het zuidelijke deel van schiereiland De Hemmes, aan de weg Het Kalf en de derde naast voetbalvereniging Hercules, nabij de Nagouw aan het Kalverpad.

In de afgelopen periode is gesproken met de eigenaren van de direct aangrenzende percelen van elk van de mogelijke ocaties om hen te informeren over het onderzoek en hun mening te horen. Ook is contact opgenomen met initiatiefnemers (lees: mogelijke exploitanten) van camperplaatsen elders en met de NKC, de grootste camperclub van Europa. Mocht de keus op de verouderde speelplek vallen, dan moet daar in de directe omgeving vervanging voor komen.

Participatie

Om alle belanghebbenden erbij te betrekken en een beter beeld te krijgen van het draagvlak voor camperplaatsen wordt op 27 september van 19:00 tot 21:00 uur een participatieavond gehouden in buurtcentrum De Bovenkruier. ‘Het doel is om kansen en aandachtspunten op te halen voor elk van de potentiĆ«le locaties. Dit geeft een beter beeld van de haalbaarheid en wenselijkheid voor camperplaatsen,’ schrijft het college aan de raad. De uitnodigingen worden deur-aan-deur in de aangrenzende buurt verspreid.

Anderhalve ton beschikbaar

Mochten betrokkenen niet aanwezig kunnen zijn op de bijeenkomst, dan kunnen ze per e-mail hun aandachtspunten te delen. De resultaten van de participatiebijeenkomst worden meegenomen in de afweging om te komen tot een voorkeurslocatie. Voor het gereedmaken van de camperplaats heeft de gemeente 150.000 euro beschikbaar. Afhankelijk van de interesse vanuit de markt en de mogelijkheden die de gekozen locatie biedt zal blijken of dit geld voldoende is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen