‘Het roer om’ komt Zaans gezin niet op veel bijval te staan

Het vullen van de watertank.
Het vullen van de watertank.
Foto: Screenshot SBS 6

Gaby van Leyenhorst (39) en Jerry Loos (49) en hun twee zoontjes Bor en Zenn vertrokken in 2020 vanuit Markenbinnen in een gammele camper richting het zuiden van Europa met onbestemde plannen voor een camping in Spanje of Portugal. Inmiddels zijn ze neergestreken in de Algarve en genieten daar volop van het leven.

Het was gisteren te zien in de eerste aflevering van het televisieprogramma Het roer om, hoe is het nu met… waarin te zien was hoe het gezin alle gangbare verplichtingen overboord heeft gegooid. De kinderen gaan niet naar school maar krijgen thuis op onregelmatige tijden les en van werken is vooralsnog niet echt sprake. Ze leven op een lap grond zonder waterleiding, maar eens per maand komt de brandweer langs om de watertank te vullen – behalve in de droge, hete zomermaanden – en de stroom komt van panelen. Een ecotoilet maakt de elementaire voorzieningen compleet. Voor de rest zijn er vooral plannen.

Crowdfunding

Het is back to basics, maar ook weer niet helemaal: de zomers willen ze het liefst in Nederland gaan doorbrengen en de stroom wordt genereus ingezet voor de bladblazer. Oh ja: wie wil, kan nog geld doneren zodat de oude camper kan worden omgebouwd tot een Tiny House voor betalende gasten. Dat moet de belangrijkste inkomstenbron worden. Het is gezien de reacties op Twitter echter niet waarschijnlijk dat er nu onmiddellijk een stroom bezoekers naar hun Wonderland op gang komt vanuit Nederland, want het verhaal van het gezin leverde vooral gefronste wenkbrauwen op. De aflevering is hier terug te zien.

https://twitter.com/tv__kijker/status/1563236414782746624

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen