Deelnemers aan Dam tot Dam Weekend nog welkom

Foto: Dam tot Damloop / Le Champion

Vier evenementen, 1500 vrijwilligers, ruim 70.000 deelnemers en tienduizenden toeschouwers in één weekeinde. Dat is het Dam tot Dam Weekend, het grootste sportieve weekend van Nederland. De inschrijving sluit op maandag 5 september.

Op vrijdagavond 2 september vormt de Zaanse Schans het decor van de Pre-Run Dam tot Damloop. Met afstanden over drieënhalf en zeven Engelse Mijl mag deze voorbereidende loop niet ontbreken in het trainingsschema op weg naar de Damloop by night en de Dam tot Damloop. Inschrijven voor dit evenement kan nog tot en met 29 augustus.

Op zaterdag 17 en zondag 18 september kan iedereen meedoen, wandelend, fietsend of rennend. De duizenden sportprestaties en unieke sfeer langs het parcours maken van de Dam tot Dam evenementen ieder jaar een happening. Op zaterdag 17 september wordt het sportieve weekend al vroeg afgetrapt met de wandeltocht met meer dan 12.000 deelnemers. Vervolgens gaan na zonsondergang naar verwachting 10.000 hardlopers van start in Zaandam voor de Damloop by night. Zij leggen een afstand af van vijf Engelse Mijl (acht kilometer) door de sfeervolle verlichte straten.

De volgende dag is de Dam tot Dam FietsClassic met 4000 deelnemers. In Zaandam en Amsterdam-Noord starten rond dezelfde tijd de Mini Dam tot Damlopen met 3500 kinderen. Het slotstuk van het grootste sportieve weekend is de Dam tot Damloop. De tien Engelse Mijl (16,1 kilometer) tussen Amsterdam en Zaandam wordt door ruim 40.000 hardlopers afgelegd. Het Dam tot Dam Park in Zaandam vormt jaarlijks dé plek waar deelnemers en supporters van alle evenementen samenkomen. Verschillende artiesten en dj’s zorgen op zaterdag en zondag voor een spetterend muziekspektakel.

Vrijwilligers

Het Dam tot Dam Weekend kan jaarlijks alleen plaatsvinden dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Wie ook de sfeer wil ervaren maar zelf liever niet wil deelnemen, is van harte welkom om te helpen als vrijwilliger. Met ruim 1500 mensen is het altijd een feestje. Aanmelden en meer informatie opvragen kan via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen