Provincie gaat omgekeerde vlaggen bij wegen weghalen

Foto: Twitter / Gerrit

De provincie gaat ‘materialen die worden opgehangen aan of boven provinciale wegen in Noord-Holland ‘ verwijderen. Hieronder vallen ook vlaggen. De provincie grijpt in vanwege de verkeersveiligheid.

‘Ook de provincie Noord-Holland vindt vrijheid van meningsuiting een groot goed (Artikel 7 van de Grondwet), maar vindt ook dat de manier waarop die mening geuit wordt niet mag leiden tot gevaarlijke situaties. Materiaal dat op de weg kan vallen, kan leiden tot onveilige situaties,’ aldus de aankondiging. In Zuid-Holland werd  eerder melding gemaakt van een grote gescheurde vlag die terechtkwam op een auto. ‘Een automobilist die met 80 kilometer per uur over de weg rijdt, kan dan in een schrikreactie een ruk aan stuur geven en zo zichzelf of andere weggebruikers in gevaar brengen.’ Ook worden materialen verwijderd die camera’s blokkeren of verkeersborden aan het zicht onttrekken.

Zaanstad

De gemeente liet eerder weten de ruimschoots aanwezige vlaggen te laten hangene. Die ‘zijn onderdeel van een protest en zolang ze niet zorgen voor onveilige situaties heeft dit voor ons geen prioriteit,’ aldus de gemeente in een tweet. ‘Wel monitoren we de plekken waar de vlaggen hangen. Als ze een risico zijn voor de verkeersveiligheid worden ze weggehaald.’ De meningen over dat standpunt zijn verdeeld.

Reacties

Cookieinstellingen