Testen in Koog gaat gewoon door, in Purmerend half

Foto: Pixabay / Fernando Zhiminaicela

Vanwege de verwachte hitte sluiten in de komende dagen meerdere locaties waar mensen zich kunnen laten testen op of vaccineren tegen het coronavirus. Vandaag en morgen, donderdag 4 augustus is de testlocatie  van de GGD Zaanstreek РWaterland in Koog aan de Zaan gewoon open, maar gaat die in Purmerend om 12:00 uur dicht.

De warmte heeft een negatieve invloed op de werkomstandigheden van de medewerkers die in beschermende kleding moeten werken, laat de GGD weten over de beperkte openingsuren in Purmerend.  Daarom testen we deze dagen alleen in de ochtend. De zelftest is momenteel de norm bij klachten die op cotona wijzen. Mensen die een herstelbewijs nodig hebben waarmee ze op reis kunnen, kunnen bij de GGD terecht. Mensen met een baan in de zorg, verpleeghuisbewoners of mensen in een andere instelling met kwetsbare personen, thuiswonenden die een dagbesteding bezoeken en mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet als zij daarbij hulp krijgen kunnen ook een PCR-test bij de GGD krijgen.

De testlocatie in Zaanstad is in de voormalige rooms-katholieke kerk aan de Boschjesstraat 115 in Koog aan de Zaan. Daar wordt ook twee middagen per week gevaccineerd. De openingstijden voor het testen zijn van maandag tot en met zondag van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen