Afgelopen nacht twee ongelukken wegens dumpingen op snelwegen

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Door acties op en rond de A7 zijn in Noord-Holland, Friesland en Groningen afgelopen nacht meerdere wegen afgesloten. Tussen Groningen en Drachten vonden door afvaldumping zeker twee ongelukken met meerdere voertuigen plaats. Daarbij raakte niemand gewond. Nabij Medemblik zijn hooibalen in brand gestoken.

Bij Midwolda in Groningen werden onder meer autobanden op de weg gedumpt en hierdoor vond rond 02:45 uur een aanrijding plaats. Bij Frieschepalen gebeurde rond 03:45 uur een ongeluk en werd de weg tussen Groningen en Drachten afgesloten. In Noord-Holland is de weg tussen Hoorn en Den Oever in beide richtingen dicht. De brandweer is aanwezig om het vuur te blussen en ook de politie is ter plaatse. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor het dumpen van het afval en waarschuwt weggebruikers in het noorden van het land hun rijgedrag aan te passen.

‘Er kan plotseling op elke plek afval worden gedumpt en dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties,’ aldus de politie op Twitter. Mensen zijn dus gewaarschuwd. Gisteren werden acties tegen stikstof door boeren gebruikt om van asbestplaten af te komen. Die werden soms op de snelweg ook samen met andere materialen in brand gestoken. Het opruimen van het afval dat boerenactievoerders op de A1 bij Voorst (Overijssel) hadden gedumpt is gistermiddag gestaakt omdat de bedrijven die de rommel moesten opruimen werden bedreigd.

Reacties

Cookieinstellingen