Regenboogroute met weetjes door centrum van Zaandam

Foto: De Zaanse Regenboog

De Zaanse Regenboog heeft een nieuwe ‘wandelroute met weetjes’ gemaakt door het centrum van Zaandam, de Regenboogroute. Het is de route van rond tweeënhalve kilometer die de Regenboogparade dit jaar heeft gevolgd.

De wandeling begint op het Stadhuisplein en gaat daarna via de Dam, de Wilhelminabrug, Klauwershoek, de Peperstraat en de Beatrixbrug via het regenboogzebrapad door naar de Westzijde. Dan volgen de Botenmakersstraat langs het Bureau Discriminatiezaken en Zorgcirkel Saenden naar het eindpunt, Cultureel Centrum de Bullekerk aan de Westzijde.

Weetjes

De Zaanse Regenboog heeft de route mede gemaakt en uitgegeven omdat in de bestaande wandelroutes door het centrum tientallen wetenswaardigheden staan, maar niets over de LHBTIQ+ geschiedenis. ‘Denk alleen maar aan Jacob Israël de Haan (Gedempte Gracht) of aan het verhaal van Cook Brummer. Dat kunt u verder lezen in de weetjes die beschreven zijn voor de Regenboogwandeling,’ laat de organisatie weten. Het boekje voor de wandeling is voor 2,50 euro te koop bij de VVV Zaanstore op het Stadhuisplein 96 en te bestellen bij De Zaanse Regenboog, [email protected].

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen