A10 Zuid tot woensdag 3 augustus 05:00 uur afgesloten

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

De A10 Zuid is sinds dit weekeinde afgesloten voor alle verkeer en dai duurt tot woensdag 3 augustus 05:00 uur. De extra reistijd kan daardoor oplopen tot een uur. De gemeente Amsterdam raadt forenzen aan om zoveel mogelijk thuis te werken.

 

In een tijdsbestek van elf dagen worden 135 funderingspalen in de grond gestampt en wordt zo’n 340 ton damwand aangelegd voor de bouw van de tweede passage voor station Amsterdam Zuid. Om de fundering te kunnen bouwen moet de A10 Zuid over een lengte van zo’n 100 meter worden afgegraven. Doorgaand verkeer wordt gedurende die periode omgeleid via de A9 en de A5. Station Amsterdam Zuid is het snelst groeiende station van Nederland en hard op weg het op één na grootste van Amsterdam te worden. Om de huidige en toenemende reizigersaantallen op te vangen wordt het uitgebreid. Het station ligt nu nog ingeklemd tussen de rijbanen van de A10 Zuid, maar als deze straks ondergronds gaan ontstaat ruimte.

Net buiten het station bevinden zich straks de tram- en bushaltes, de taxi’s en de Kiss & Ride zone waar reizigers worden opgehaald en weggebracht. De huidige stationsentree wordt verbreed en er komt een tweede entree bij. De stationsomgeving krijgt een breed aanbod van winkels en voorzieningen.

Reacties

Cookieinstellingen