Animatiefilms in De Fabriek met onder meer Zaanse Makersprijs

Foto: FluXux

De derde editie van het FluXus Animation Film Festival (FAFF) heeft zaterdag 27 augustus plaats in Filmtheater De Fabriek in Zaandam. Bezoekers kunnen er een hele dag lang genieten van (korte) internationale animatiefilms en van een live muziekprogramma en een expositie in het café.

Uit de 1947 van over de hele wereld ingezonden films zijn de mooiste 42 geselecteerd. Binnen de categorieën ‘Internationaal’, ‘Benelux’ en ‘Alle leeftijden’ worden selecties getoond. De internationale categorie bestaat uit films voor volwassenen uit onder andere Brazilië, Tsjechië en Iran. Er zijn een paar oude bekenden die terugkeren met een nieuwe film, daarnaast zijn er veel nieuwe namen, bijvoorbeeld de Amerikaan Brad Hock met de film Oldboy’s Apples, een duistere stop-motion film met poppen van vilt.

Kinderen

Ook kinderen kunnen tijdens het filmfestival met volle teugen genieten van films in de categorie ‘Alle leeftijden’. Het Franse duo Julie Rembauville en Nicolas Bianco-Levrin keert terug met twee films, waaronder Kiki the Feather, over de vriendschap tussen een kraai en een parkiet. In de categorie ‘Be/Ne/Lux’ worden de allerbeste animatiefilms uit de lage landen getoond.

Awards

Het publiek stemt op de beste film in elk van deze categorieën. De winnende filmmakers krijgen een award, ontworpen door de FluXus maakplek Eindeloos Textiel. Ook wordt er dit jaar weer een Zaanse maker in het zonnetje gezet met de speciale Zaanse Makers Prijs, die vorig jaar door Zaandammer Titus Krijgsman in de wacht werd gesleept met zijn film The Beauty of Math in Nature. Zaanse animatiemakers kunnen nog deelnemen aan FAFF 2022 door hun video vóór 1 augustus te sturen naar [email protected]. De maker moet in de Zaanstreek wonen, er werken of er geboren zijn, de animatiefilm mag maximaal tien minutenduren en in de afgelopen twee jaar gemaakt zijn. Inzenden kan door middel van een YouTube– of Vimeo-link.

De kaartverkoop voor het FluXus Animation Film Festival is al gestart. Tickets voor de gehele dag kosten vijftien euro, Cineville-pashouders betalen een toeslag van vier euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen