Vijf appartementen in woon- en winkelpand aan de Westzijde 128

De Westzijde 128 grenst aan de linkerkant aan het braakliggende terrein.
De Westzijde 128 grenst aan de linkerkant aan het braakliggende terrein.
Foto: Google Maps

Het college heeft een vergunning verleend voor het vergroten en verbouwen van het woon- en winkelpand aan de Westzijde 128 tot vijf appartementen.

Dat pand, waarvan vorig jaar onder meer de fundering is vernieuwd (zie onderstaande foto), staat naast het braakliggende terrein 124-132, waar maximaal zeven nieuwe woningen gepland zijn. Het bouwwerk waarvoor nu een omgevingsvergunning is verleend was al onderdeel van deze herontwikkelingslocatie, met aan de Westzijde twee en aan de Zaankant de overige nieuw te bouwen huizen. Het bijbehorende perceel is zo’n 145 vierkante meter groot.

Zaanstad heeft de naastgelegen grond aangemerkt voor particulier opdrachtgeverschap, in de categorie dure eengezinskoopwoningen. Met name bewoners van appartementencomplex De Faam aan de Westzijde en bewoners van de Oostzijde tekenden bezwaar aan tegen het nieuwe bestemmingplan dat de bebouwing mogelijk maakt, omdat zij graag een open plek aan het water willen behouden en vrezen voor inperking van hun woongenot. Bovendien sneuvelt er door de woningen opnieuw steeds schaarser wordend groen.

Mede op grond van hun bezwaren is de maximale bouwhoogte aan de Zaan teruggebracht van vijftien naar twaalf meter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen