Rochdale verkoopt woningen in complex Oost Dorsch

Foto: Google Street View

Huurders van Rochdale krijgen tot 20 juli voorrang bij de aankoop van een woning in het Oost Dorsch-complex in Zaandam. Zo is op de zevende verdieping een ‘zeer ruim en licht vierkamerappartement met een woningbreed balkon op het westen en weids uitzicht over het water’ van 84 vierkante meter te koop voor 275.000 euro.

Wie geen huurder van de corporatie is kan zich aanmelden als geïnteresseerde. Is de woning na tien werkdagen niet verkocht, dan worden zij uitgenodigd voor een bezichtiging. De entree van het complex uit 1972 is recent vernieuwd en ziet er zeer verzorgd uit, meldt Rochdale op de website.

De Amsterdamse sociale verhuurder lijkt zich nadrukkelijk te richten op huurders in de hoofdstad, met een beschrijving van de voorzieningen in Zaandam en de voordelen van de ligging: ‘De woning ligt uitstekend ten opzichte van het openbaar vervoer (knooppunt De Vlinder) en snelwegen. Ook is er een fietsroute aangelegd van Zaandam naar Amsterdam.’

Alleen zelfbewoning

Potentiële kopers moeten er wel rekening mee houden dat ze naast hun hypotheekaflossing ook maandelijks 413,90 euro per maand kwijt zijn aan de Vereniging van Eigenaren (dat is inclusief een voorschot op de stookkosten van 162,16 euro). De verkoop is alleen bedoeld voor mensen die er zelf gaan wonen of die het appartement kopen voor een eigen kind vanaf achttien jaar. ‘In de akten wordt een verkoop- en verhuur-belemmerende bepaling opgenomen,’ waarschuwt Rochdale.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen