112

Wel overlast, geen gevaar door brand bij Olam in Wormer

Foto: Google / Cassien Smit

De brand van afgelopen maandagmiddag bij Olam Cocoa aan de Veerdijk in Wormer veroorzaakte wel overlast, maar geen gevaar voor de omgeving. Dat laat de gemeente Wormerland weten. De brand ontstond rond 15:00 en omstreeks 23:00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Omwonenden hadden last van de rook en van stank en kregen het advies om ramen en deuren te sluiten. Er kwamen ook smeulende cacaodeeltjes terecht bij huizen en voertuigen in de omgeving van de fabriek. Er is verder geen direct gevaar geweest voor de gezondheid van mensen of gevaar voor het milieu, aldus Wormerland. ‘Smeulend cacao brengt geen schade toe aan de natuur en volksgezondheid. De gemeente heeft Olam opdracht gegeven om de resten op te ruimen.’

Schade claimen

De brand ontstond in het productieproces en de brandweer en toezichthouders van de Omgevingsdienst IJmond waren snel ter plaatse. Het vuur werd te lijf gegaan in samenwerking met de bedrijfsbrandweer. Omwonenden die schade hebben kunnen contact opnemen met Olam Cocoa in Wormer, via het telefoonnummer 075 – 646 4646. Hier kunnen ze terecht met vragen en claims.

Reacties

Cookieinstellingen