112

Woning doorzocht en verdachte opgepakt voor witwassen

Foto: Piqsels / CC0

Het Landelijk Parket heeft dinsdag  onderzoek laten doen in woningen in Zaandam en in het Spaanse Valencia in een lopend onderzoek naar verdachte geldstromen en transacties met cryptovaluta.  Daarbij is nauw samengewerkt met de Guardia Civil.

Een 40-jarige verdachte is aangehouden in een woning in Zaandam en inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch, die voor veertien dagen bewaring heeft bevolen. De man wordt verdacht van (gewoonte)witwassen en valsheid in geschrifte. Hij verreichtte voor enkele miljoenen euro’s aan transacties met cryptomunten. Het Finec Team voor financieel economische criminaliteit van de Landelijke Recherche is er onder andere in gespecialiseerd om (digitale) geldstromen in kaart te brengen. In Spanje is beslag gelegd op een woning met zwembad, een motor en twee auto’s.

Er is verder beslag gelegd op administratie en gegevensdragers die kunnen duiden op handel in cryptovaluta. Ook is beslag gelegd op vervalste documenten. In de woning lagen dure schoenen en andere merkartikelen De in Zaandam opgepakte verdachte werd op 9 februari nog veroordeeld in een ander strafrechtelijk onderzoek en veroordeeld tot twaalf maanden cel vanwege het witwassen van ruim 100.000 euro en het bezit van 174 MDMA-tabletten. Deze keer had hij het dus nog wat groter aangepakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen