112

Vier bestuurders opgevoerde tweewielers de klos in Wormerveer

Foto: Politie Zaanstreek

De politie zette vandaag een rollenbankcontrole op op de Wandelweg in Wormerveer, waarbij ook een passerente automobolist die met de telefoon in de hand aan het bellen was het haasje was.

Vier brom- en snorfietsers zijn bekeurd omdat ze hun voertuig hadden opgevoerd en kregen ook een WOK-melding. WOK staat voor Wacht Op Keuren. De rollenbank die de politie gebruikt is een apparaat om de snelheid te meten: het achterwiel van de scooter of brommer wordt op het apparaat geplaatst en het gas wordt vol opengedraaid. Het apparaat geeft dan aan hoe snel de scooter kan rijden en gaat deze te hard dan volgt een bekeuring uit.

De politie kan daarbij ook aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer doorgeven dat de scooter niet voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Dit betekent dat het vervoermiddel ook in de originele staat teruggebracht moet worden en opnieuw gekeurd moet worden. Tot die naar tevredenheid is afgehandeld mag er niet meer op gereden worden. Dat toch doen is strafbaar en in het geval van een aanrijding is de eigenaar niet verzekerd, omdat de ‘APK’ ontbreekt.

Naast ze vier op hun opgevoerde machines kreeg ook iemand een bekeuring wegens rijden zonder rijbewijs. Er zijn ook meerdere bestuurders van bromfietsen gewaarschuwd voor het rijden op het fietspad in plaats van op de rijbaan, zoals het hoort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen