112

Vorig jaar vijftien autobranden in Zaandam, zeven elders

Foto:

Hoewel het er nog steeds veel zijn ziet de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland in de afgelopen drie jaar een lichte daling van het aantal autobranden. Er waren in 2021 acht minder dan in 2020. Het totaal kwam vorig jaar op 45 in onze regio, waarvan 22 in Zaanstad.

Allleen in Wormerland en Waterland hoefde de brandweer om deze reden nooit uit te rukken. In Oostzaan en Landsmeer ging het echter in beide gevallen om één autobrand meer. Bijzonder in Oostzaan is dat het slechts één keer gebeurde in een woonwijk. De overige locaties waren de snelweg, provinciale weg of een industrieterrein. Het gaat hier alleen om personenauto’s. Andere voertuigen zoals scooters, tractoren of vrachtwagens zijn niet in de cijfers meegenomen. De cijfers komen uit datasystemen van de Meldkamer Noord-Holland.

De oorzaken van autobranden kunnen zeer divers zijn. De veiligheidsregio doet daar in principe geen onderzoek naar, maar alleen als er een specifieke reden voor is. De vranden in Zaanstad waren vorij jaar in Koog aan de Zaan (vier), Krommenie (één), Westzaan (twee) en vooral in Zaandam (vijftien).

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen