112

Niet de deur uit zonder verkeersinformatie te checken

Foto: Twitter / Omroep Gelderland

De verkeersellende op de A7 is nog niet voorbij.

Door de afgesloten spitsstrook tussen Purmerend en Zaandam stond er om 07:00 uur al ruim tien kilometer file met een verwachte extra reistijd van anderhalf uur. Mensen die via de A7 naar Amsterdam moeten wordt verzocht een andere route te kiezen, wat elders weer tot grotere drukte zal leiden.

Het verkeer begint bij Hoorn-Noord al op te stropen, voorbij de afslag Hoorn begint de ellende pas echt, volgens het VID. Een verbetering wordt niet snel verwacht. De file houdt zeker tot na de spits aan. Oorzaak is de nog aanwezige sneeuw die gistermiddag en -avond rijkelijk is gevallen.

Op de A4 naar Amsterdam is de verbindingsweg naar de A5 afgesloten, met zo’n drie kwartier vertraging.

Treinverkeer nog ontregeld

De NS startten vanochtend de normale dienstregeling weer op, maar dat betekent niet dat alle treinen meteen volgens schema rijden. Tot diep in de nacht is men op het spoor bezig geweest om reizigers die gisteravond waren gestrand op hun bestemming te krijgen en daardoor staan een aantal treinen nu niet op de juiste plek.

Het kan daardoor gebeuren dat treinen uitvallen of niet tot de eindbestemming rijden. De spoorwegen adviseren reizigers om voor vertrek de reisplanner te checken.

Schiphol

Schiphol verwacht dat het vliegverkeer vandaag weer normaal verloopt. Wel moet er rekening worden gehouden met de sneeuwval van de afgelopen dagen. Reizigers moeten de actuele reisinformatie in de gaten houden. Gisteravond zijn zo’n 1300 veldbedden neergezet om gestrande reizigers op te kunnen vangen. Die zijn allemaal gebruikt, laat de luchthaven weten.

Omroep GelderlandVanochtend kunnen nog winterse buien voorkomen. In de middag is het overal droog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen