112

Inwoonster Wormer (28) verongelukt op N246

Foto: Pixabay / Ammagrau

Een 28-jarige vrouw uit Wormer is gisteravond om het leven gekomen bij een verkeersongeluk op de N246 in Wormerveer. Daar waren omstreeks 22:05 uur drie voertuigen bij betrokken, waaronder een bestelbus.

De bus werd bestuurd door een 53-jarige inwoner van Heerhugowaard en een personenwagen door een 30-jarige man uit die plaats. De andere auto was van het verongelukte slachtoffer. De beide andere bestuurders raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Vermoedelijk botste de jongste Heerhugowaarder door nog onbekende oorzaak achterop de auto van het slachtoffer. Zij kwam door deze klap op de verkeerde weghelft terecht, waar de bestuurder van de bestelbus op dat moment reed. Hij kon de wagen van de vrouw met geen mogelijkheid meer ontwijken. Door de frontale botsing kwam de bestelbus op zijn kant terecht en vatte vlam, en het vuur sloeg over naar de auto van het slachtoffer.

Getuigen gezocht

Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto gehaald, maar hulp Getuigen gezochtmocht helaas niet meer baten. De autobestuurder uit Heerhugowaard is vanochtend aangehouden en wordt verhoord over zijn betrokkenheid bij het ongeval. De politie roept getuigen op om zich te melden via het telefoonnummer 0900 – 8844. Ook camerabeelden kunnen helpen bij het onderzoek. Beschikt u over dashcambeelden of anderszins, dan kunt u die hier uploaden. Het zaaknummer is 2021 214 211.

Reacties