112

Verboden waar gevonden bij controle garageboxen Wormerveer

Een explosievenspeurhond van de Marechaussee tijdens een demonstratie.
Foto: Wikimedia

Bij een controle van rond 300 garageboxen in Wormerveer met onder andere speurhonden die gespecialiseerd zijn in het ruiken van explosieven en gevaarlijke stoffen zijn er uiteindelijk veertien geopend en doorzocht, waarbij op meerdere plekken verdovende middelen zijn gevonden

Dat gebeurde op 27 september tijdens een gezamenlijke actie van de Omgevingsdienst, de douane, de Nationale Politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente. Bij drugs gaat het vermoedelijk om hash, XTC-pillen, morfinepleisters, slaappillen, cocaïne/crack en versnijdingsmiddel. Ook zijn er spullen gevonden die in verband kunnen worden gebracht met professionele hennepteelt. Al deze waren zijn in beslag genomen en vernietigd.

Gevaarlijke situaties

Uit onderzoek blijkt dat opslaglocaties regelmatig anders in gebruik zijn dan waarvoor ze bedoeld zijn of hetgeen het bestemmingplan toelaat. De verhuurders weten niet altijd wat zich precies in de boxen afspeelt. In ernstige gevallen leidt dit tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder, maar ook voor omwonenden of naastgelegen bedrijven. Denk hierbij aan brandgevaar of overlast. Met pandeigenaren wordt gekeken hoe de branche veiliger kan, bijvoorbeeld door het opstellen van een goed huurcontract.

Grote verhuurders veiliger

Ook door betalingen altijd via de bank te laten verlopen en geen zaken te doen zonder dat huurders hun ID-bewijs hebben overlegd zorgt voor meer inzicht. Grote, landelijk opererende verhuurders van opslagruimte besteden doorgaans ook zelf veel aandacht aan veiligheid. Zowel bij het aannemen van huurders als bij het beveiligen van panden en opslagruimtes gelden strenge veiligheidsmaatregelen, a;ldus de gemeente.

Reacties