112

Zaandammers opgepakt voor gewapende overval op juwelier in Dordrecht

Foto: PxHere

Het oplossen van een overval en het aanhouden van verdachten is soms een kwestie van de langste adem. Op 18 augustus pleegden drie mannen onder bedreiging van een vuurwapen een overval op een juwelier in Dordrecht. Het Regionaal Team Overvallen (RTO) arresteerde daarvoor vorige week een 23-jarige Zaandammer.

Een plaatsgenoot van 21 jaar werd al in oktober aangehouden op verdenking aan de overval te hebben meegedaan. De derde verdachte moet nog gevonden worden. Op de dag van de overval werden tegen half elf twee personeelsleden die achter in de zaak bezig waren opgeschrikt door een oorverdovend lawaai. Ze renden naar voren en troffen daar twee mannen aan. Buiten sloeg een derde persoon de ruiten van de vitrines aan diggelen. Een medewerkster werd bedreigd met een vuurwapen. Ze raakte niet gewond. De drie overvallers wisten via de achterzijde van de zaak weg te komen.

Geruststelling voor de slachtoffers

In totaal pakte het RTO vorige week zes verdachten van overvallen in de regio Rotterdam op. Alle slachtoffers zijn daarover geïnformeerd. Chef van het RTO Johan Trommel: ‘Een overval heeft veel impact op slachtoffers; als zij horen dat een verdachte van straat is gehaald, geeft hen dat rust. De angst dat een overvaller nog een keer terugkomt is groot. En met een aanhouding wordt een gedeelte van de overval afgesloten, daar doen we het voor.’

Overvallers kiezen meestal voor een doelwit dat veel buit oplevert met zo min mogelijk risico. Waar goed wordt beveiligd, laten overvallers zich niet zo snel zien. Met een aantal maatregelen kan de veiligheid van een onderneming al worden vergroot. Kijk hier voor meer tips.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen