112

Drugslab met crystal meth ter waarde van miljoen euro in Wormer

Foto: Flickr

De politie heeft in Wormer een drugslab met een grote hoeveelheid methamfetamine ontdekt, met een straatwaarde van een miljoen euro. Zes verdachten zijn opgepakt: vijf mannen en een vrouw van 29 tot 63 jaar uit Uitgeest, Zaandam, Zaandijk en Zwanenburg. Op vier plekken in Wormer, Halfweg en Zwanenburg zijn doorzoekingen verricht.

De recherche in Haarlem startte begin dit jaar het onderzoek na informatie te hebben verkregen via de gekraakte PGP-chatdienst EncroChat. Het onderzoek richtte zich op verdachten die zich vermoedelijk bezighielden met de productie van synthetische drugs, waaronder methamfetamine. Afgelopen mei van kwam een drugslab in een bedrijfspand in Wormer in beeld, waar crystal meth werd geproduceerd. De chemicaliën voor de productie en de synthetische drugs zijn vernietigd en het lab is ontmanteld.

Ook vuurwapens gevonden

De vondst in Wormer leidde de recherche naar de zes opgepakte verdachten. Op e doorzochte locaties zijn ook diverse goederen aangetroffen die bestemd zijn voor de productie van synthetische drugs, alsmede vuurwapens aangetroffen. De politie en het Openbaar Ministerie vermoeden dat de verdachten naast het drugslab in Wormer betrokken zijn bij meerdere laboratoria in ons land.

Twee van de zes verdachten (een 29-jarige en een 32-jarige man, beiden uit Zwanenburg) zitten sinds hun aanhouding in mei vast. De vier andere verdachten zijn heengezonden, maar blijven wel verdacht. Het politieonderzoek is inmiddels afgerond en het dossier is overgedragen aan het OM. dat besluit over de vervolging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen