112

Onderzoek naar Amsterdams speelpark na mogelijk misbruik door Lars de R.

Een blik op het Amsterdamse speelpark Jeugdland.
Een blik op het Amsterdamse speelpark Jeugdland.
Foto: Google Street View

Het Amsterdamse Stadsdeel Oost gaat onderzoek doen naar de veiligheid en het toezicht bij speelpark Jeugdland, meldt Het Parool. Dat gebeurt ongeacht de uitkomst van het politieonderzoek naar Krommenieër Lars de R., die er in de zomer van 2015 tot de zomer van 2017 werkte.

De R. wordt ervan verdacht de afgelopen jaren zowel in Nederland als in het buitenland jongens te hebben misbruikt. Bij Jeugdland zou in elk geval één voorval hebben plaatsgehad. In 2014 werd medewerker Dervis A. van het speelpark veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het misbruiken van twee jongens van elf en dertien jaar.

Aangifte oud-leerlingen

Eerder deze week werd bekend dat twee oud-leerlingen van De R. aangifte tegen de gitarist hebben gedaan. Dat waren geen leerlingen van de in Zaandam, Amsterdam en Haarlem gevestigde Guitar Academy, waar hij ook als leraar aan verbonden was. Er zijn vooralsnog ook geen aanwijzingen dat hij heeft toegeslagen op de basisschool in zijn woonplaats waar hij wel eens groepslessen heeft gegeven.

De 25-jarige man zit sinds augustus vast sinds bij een huiszoeking kinderporno werd aangetroffen. Het onderzoek in de zaak is nog niet afgerond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen