112

Zaandammer zonder rijbewijs betrokken bij ernstig ongeluk

Foto: Ambulance Amsterdam

Een 71-jarige inwoonster van Oostzaan is gisteren rond 16:15 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het Zuideinde in haar woonplaats. Ze kwam op haar fiets in botsing met een 23-jarige man uit Zaandam die op een bromfiets reed.

De Oostzaanse is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en de bestuurder van de bromfiets aangehouden. De man is niet in het bezit van een geldig rijbewijs en ook reed hij onder invloed van verdovende middelen. Omdat nog onduidelijk is hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en wordt de toedracht onderzocht door de Verkeersongevallenanalyse.

Bestuurster zwarte auto gezocht

De politie is ook op zoek naar getuigen en vooral naar één specifieke, de bestuurster van een zwarte auto die voor een café aan het Zuideinde geparkeerd stond. Deze vrouw zou de aanrijding hebben gezien en zijn weggereden in de richting van Amsterdam Noord. Deze getuige is volgens de politie ‘zeer belangrijk voor het onderzoek’. Zij en ook andere mensen met informatie wordt verzocht om met de politie te bellen via het nummer 0900 – 8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen