112

Bezoek aan Baarn winkeldieven slecht bevallen

Foto: Pixabay / Ruibing Qin

Drie inwoners van achttien, negentien en 22 jaar uit Amsterdam, Zaandam en Oostzaan hadden niet gerekend op zeer betrokken buurtbewoners toen ze gisteren in Baarn een winkelier wilden beroven van drie dure merkzonnebrillen. Ze zitten nu in de cel.

Omstreeks 16:15 uur betrad het trio de winkel aan de Laanstraat. Ze zochten elk en zonnebril uit en lieten zich adviseren. Op enig moment renden ze echter alle drie met hun buit op de neus de zaak uit. De 34-jarige eigenaar van de winkel ging er direct achteraan, maar kon de dieven niet bijhouden. Daarop belde hij direct 112 en gaf aan de meldkamer het signalement van de drie verdachten door.

Omdat de politie uitging van een overval, werden alle beschikbare politie-eenheden waaronder een helikopter naar de locatie gedirigeerd. Mede dankzij zeer alert reagerende buurtbewoners die agenten van aanwijzingen bleven voorzien konden al snel twee verdachten in de directe omgeving worden aangehouden. De derde werd in een wegrijdende auto gespot en eveneens in de boeien geslagen. De weggenomen brillen kunnen terug naar de rechtmatige eigenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen