112

Opsporing Verzocht levert rond 30 tips op in zaak-Milica van Doorn

Foto: Politie Nederland

De uitzending van Opsporing Verzocht waarin gisteravond aandacht werd besteed aan het DNA-verwantschapsonderzoek in de moordzaak Milica van Doorn heeft inmiddels rond 30 tips opgeleverd.

Op 8 juni 1992 werd in een vijver langs de Veldbloemenweg in Zaandam het stoffelijk overschot aangetroffen van de negentienjarige Milica van Doorn. Ze was op die eerste Pinksterdag naar een verjaardagsfeestje geweest aan de Fluitekruidweg en daar tegen twaalf uur vertrokken om buslijn 63 te halen, die daar normaal gesproken om vier minuten over twaalf langskwam.

De volgende ochtend werd haar gedeeltelijk ontklede stoffelijk overschot gevonden door een pastoor. Ze was verkracht en met een mes om het leven gebracht.

Eerder in januari 2003

In januari 2003 kreeg de politie na de heropening van het onderzoek ruim 50 tips over de moord binnen na een uitzending van Opsporing Verzocht. Maar er kwam bijvoorbeeld geen antwoord op de vraag wie de man was met wie de Zaanse een week voor de moord ruzie had op een hoek van de P.L. Takstraat.

Gouden tip levert 20.000 euro op

Verder kreeg de politie geen uitsluitsel over de man die gezien werd vlakbij de flat waar het verjaardagsfeestje was. Die man reed ‘s avonds fluitend op een fiets met een witte plastic tas aan zijn stuur. Destijds werd door het Openbaar Ministerie een beloning uitgeloofd  van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak. Die beloning geldt nog steeds.

Of tips over de twee bovengenoemde kwesties er ditmaal wel bij zaten, is onduidelijk. De politie heeft geen inhoudelijke mededelingen over de aard van de informatie die is binnengekomen gedaan. Er is nog niet begonnen met het verwantschapsonderzoek. Eerder werden de zaken van Marianne Vaatstra en Andrea Luten door een DNA-match opgelost.

Eerste keer tv-aandacht in 1982

De eerste officiële aflevering – na twee proefuitzendingen – van Opsporing Verzocht  werd op 15 november 1982 rechtstreeks uitgezonden vanuit het toenmalige Hoofdbureau van de Gemeentepolitie ‘s-Gravenhage, Onderstaande beelden zijn van de uitzending van 7 maart 1983.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen