112

Twee rijbewijzen ingevorderd na onverantwoord gedrag

Foto: Flickr / Mystic Mabel

Met ‘pupillen zo groot als schoteltjes’ was het voor de agenten die gisteravond een verkeerscontrole hielden op de N264 in Westzaan wel duidelijk: de 36-jarige man zonder bekend adres zat onder invloed van drugs achter het stuur. Hij was daarnaast meteen agressief en niet aanspreekbaar.

Samen met een aantal toezichthouders van de gemeente werd gisteren in Westzaan gecontroleerd op naleving van de avondklok en op het gebruik van alcohol en/of drugs in het verkeer. Omstreeks 21:35 uur leidde dat tot de voltreffer. De verdachte zat achter het stuur van een personenauto en kon maar met moeite uit zijn wagen worden gehaald, aldus de politie. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een speekseltest en aan een bloedproef, waarop het rijbewijs werd ingevorderd. Bovendien is er een vordering gedaan voor een onderzoek naar de rijvaardigheid van de man.

 

 

Eerder op de dag had de politie al te maken gehad met een bestuurder die na het gebruik van lachgas tijdens zijn vlucht voor de politie tegen een boom en een schuur knalde (zie de foto van de politie Zaanstreek). Hij was eerder opgevallen omdat hij in zijn Mercedes met hoge snelheid over de weg reed, maar werd door agenten opgespoord terwijl hij in een parkeergarage in zijn wagen aan een lachgasballon zat te lurken. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er vandoor, maar dat eindigde al rap tegen de boom en de schuur. Ook deze chauffeur is zijn rijbewijs kwijt. Er is aangifte tegen hem gedaan van vernieling en hij heeft een bekeuring op zak voor een avondklokovertreding.

Reacties