112

Vuurwapen in trein op Zaanlijn; getuige meldt schoten

Foto: Politie Zaanstreek

De politie doet onderzoek naar de aanwezigheid van een vuurwapen in de trein tussen Koog aan de Zaan en Wormerveer. Daar werd om 09.42 uur melding van gemaakt.

Volgens RTL Nieuws is er in de trein ook meerdere malen geschoten, maar daar maakt de politie geen gewag van. Het incident zou zijn begonnen met een slaande ruzie tussen een jongen en een meisje, waarbij ineens ook een schot viel. Volgens een ooggetuige die door door RTL geciteerd wordt bemoeiden zich daarna nog twee jongens met de ruzie, wat tot nog meer heibel leidde. Deze man en andere passagiers al vertrokken naar een andere coupé toen een tweede schot gehoord werd.

Aanhoudingen

De politie was vervolgens massaal aanwezig op het station van Wormerveer om mogelijke betrokkenen daar op te vangen. Daar werden echter geen arrestaties verricht. Er zijn wel verdachten aangehouden, maar de politie heeft deze verder niet gespecificeerd. Als gevolg van het onderzoek werd het treinverkeer stilgelegd. Dat gebeurde gisteren ook al, nadat zich bij het station in Wormerveer op het spoor een dodelijke aanrijding had afgespeeld. De NS verwachten dat de treinen vandaag rond 13:30 uur weer op tijd gaan rijden.

Reacties