112

Cocaïne, identiteitsfraude, na de avondklok: man heeft wat uit te leggen

Foto: Politie Zaanstreek

De politie Zaanstreek heeft in de nacht van zondag op maandag een slingerende autobestuurder aanghouden die bij een controle het rijbewijs van zijn broer overhandigde. Dat wordt een afspraak op de rechtbank vanwege identiteitsfraude.

Mogelijk wordt de tenlastelegging dan nog wat uitgebreider, want er zijn op het bureau ook een adem- en een speekseltest afgenomen. De speekseltest testte positief op het gebruik van cocaïne, waarop door een arts bloed is afgenomen. Dat monster is naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd om te bepalen of het om een strafbare hoeveelheid gaat. Omdat de man geen geldige reden had om op straat te zijn heeft hij al een bekeuring op zak wegens overtreding van de avondklok. De officier van justitie bepaalt de straf voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Zaanse agenten hadden dit jaar al 41 bestuurders een bekeuring gegeven voor het rijden zonder rijbewijs voordat deze nieuwe verdachte gepakt werd. Het gaat daarbij om mensen die hun rijbewijs nooit gehaald hebben, maar toch in een voertuig onderweg zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen