112

Overvaller nog op de loop na mislukte overval op Zaandamse snackbar

Foto: Facebook / Snackbar De Vangrail

Een overvaller met een bivakmuts heeft het personeel van snackbar De Vangrail in Zaandam gisteren een bijzonder vervelende avond bezorgd.

De man kwam rond half negen de cafetaria aan de Belgischestraat binnen. Het personeel had snel door wat er aan de hand was en zocht een schuilplaats, aldus de politie Zaanstreek op Facebook. De overvaller slaagde er daardoor niet in om geld buit te maken. Het personeel bleef ongedeerd. Op beelden is te zien dat dader bij de kassa probeert te komen, nar dat dit niet lukt. Daarna besluit de man om op de vlucht te slaan.

Welke kant hij opging weet de politie nog niet. Ze zoekt daarom getuigen die de man – wellicht nog steeds met een bivakmuts op, maar in elk geval gekleed in een spijkerbroek en een zwarte jas – wellicht hebben gezien. Wie iets heeft gezien of gehoord, voor of na de overval, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Eerder overvallen

Op 10 december vorig jaar was de snackbar ook al een doelwit. overvallen. Toen gingen twee overvallers er na het personeel te hebben bedriegd met een onbekende buit vandoor. En ook toen kon de politie de daders ondanks een zoekactie in de buurt niet vinden.

Overval op bakkerij

Minder dan twee weken geleden werd Zaandam opgeschrikt door een overval op Bakkerij Broodnodig aan de Westzijde. Daar kwamen tegen zes uur twee mannen binnen die beiden zwarte helmen droegen. De daders bedreigden het personeel met een wapen en gingen ze op een scooter vandoor in de richting van de Vincent van Goghweg. Zij slaagden wel in hun opzet en maakten een onbekend bedrag buit.

De beide daders van die overval zijn nog niet gevonden, maar gezien de zeer verschillende werkwijzen lijkt het in de Belgischestraat om een andere betrokkene te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen