112

Vader gezin Assendelft verdacht van brandstichting

Foto: PR Politie Nederland

De brand in Assendelft waarbij gisterochtend vroeg een ouderpaar en hun drie kinderen gewond raakten blijkt te zijn aangestoken, aldus de politie. De politie verdenkt de vader. Drie van de slachtoffers zijn ernstig gewond geraakt en allen zijn opgenomen in het ziekenhuis. De burgemeester spreekt van ‘een verdrietige tragedie van ongekende omvang’.

De politie heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de oorzaak van de brand aan de Zomerzon en uit het technisch sporenonderzoek en op grond van getuigen- en omgevingsonderzoek is nu geconcludeerd dat de vader is aan te merken als verdachte van brandstichting. Hij ligt ook met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. De recherche heeft nog niet met hem kunnen spreken en op dit moment is over zijn motieven nog niets bekend. De wijkagent maakt samen met medewerkers van de GGD contact met buurtbewoners en scholen om hen bij te staan met de verwerking van dit drama. De politie zet het onderzoek voort.

Grote indruk

Burgemeester Jan Hamming wenst gewonde gezinsleden veel sterkte en beterschap en wenst ook alle andere betrokkenen, ‘in welke vorm dan ook, veel sterkte om deze verschrikkelijke gebeurtenis een plek te geven’. Hij maakte gistermiddag een ronde door de buurt om het gesprek aan te gaan met buurtbewoners. ‘De verhalen die we hebben gehoord maken grote indruk. Waar nodig wordt psychische hulp aangeboden. Buren die maandag in alle vroegte hulp en ondersteuning boden, wil ik bij deze enorm bedanken. Ook de betrokken hulpdiensten dank ik voor hun inzet,’ schrijft hij op Facebook. ‘Samen met partners zoals politie en de GGD houden we de komende tijd nadrukkelijk de vinger aan de pols. Natuurlijk met de gezinsleden. Maar ook met buren en andere partijen die dicht bij het gezin staan.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen