112

Amsterdammer opgepakt voor moord in Krommenie

Foto: Pixabay

Een arrestatieteam heeft vanochtend een man opgepakt voor een moord in Krommenie. Daar werd in de Spinozahof in november 2015 de 27-jarige crimineel Eaneas Lomp doodgeschoten.

De opgepakte verdachte is Amsterdammer Dani M. (39), die volgens de doorgaans goed ingevoerde krant Het Parool in hetzelfde kamp als het slachtoffer zat in de onderwereldvete die aan veel misdadigers het leven heeft gekost. In de nacht van de liquidatie waren Lomp en M. samen uit geweest in Amsterdam. Mogelijk heeft Dani M. de schutters daarna getipt dat Lomp met de trein onderweg was naar het huis van zijn vriendin in Krommenie, aldus Het Parool.

Daar werd Lomp door twee schutters doodgeschoten, met een pistool en een automatisch wapen, ondanks het kogelwerende vest dat hij droeg.

Dani M. is een bekende naam in de Amsterdamse onderwereld en een neef van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Het is nog onduidelijk waarom Eaneas Lomp dood moest.

Het Openbaar Ministerie stelde vorig jaar een beloning van 15.000 beschikbaar voor de tip die zou leiden naar de oplossing van de moord in Krommenie.Of dat tot deze ontknoping heeft geleid is diet duidelijk: de politie is uiterst terughoudend met het delen van informatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen