112

Achtervolging man met lange celstraf te gaan eindigt op A10

Foto: Facebook / Team hoofdwegen politie Amsterdam

Een man zonder rijbewijs die nog een lange gevangenisstraf open heeft staan voor een niet nader omschreven delict heeft gistermiddag op de vlucht voor de politie op de A10 Noord een andere automobilist aangereden voordat hij kon worden klemgereden en aangehouden. De aangereden bestuurder raakte niet gewond.

De verdachte ging er met hoge snelheid vandoor nadat hij een stopteken had gekregen. Dat is al eerder gebeurd, aldus het team hoofdwegen van de politie Amsterdam: hij heeft zich ‘zich in het verleden al meermalen aan zijn aanhouding onttrokken en hierbij levensgevaarlijke capriolen uitgehaald’. De man wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag, met meer dan 99 kilometer per uur de maximumsnelheid overschrijden en rijden zonder rijbewijs. Daarnaast is er aangifte gedaan van zware mishandeling dan wel poging tot doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Getuigen gezocht

De politie wil graag mensen spreken die getuige zijn geweest van de achtervolging, waarbij uiteindelijk zowel de auto van de verdachte als een politiewagen beschadigd raakte. Ook dashcambeelden zijn welkom. Contact opnemen kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 onder vermelding van registratienummer PL 1300 – 2020 198 665.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen