112

Personenwagen door brand verwoest op Brasemermeer

Foto: Pixabay

Zaanstad is na weken van rust afgelopen nacht weer eens opgeschrikt door een autobrand. Op het Brasemermeer in Zaandam ging tegen 00:30 uur een auto in vlammen op. Nadat de brand was geblust is in het hofje een jerrycan gevonden.

De polite doet vandaag verder onderzoek naar mogelijke brandstichting. Gisteren werd bekend dat in Noord-Hollland Noord dit jaar de meeste autobranden zijn geweest in Alkmaar: in de eerste helft van dit jaar moest de brandweer daarvoor al 28 maal uitrukken in de kaasstad en dat zonder de recente aangestoken brand in parkeergarage De Singel mee te tellen. Ook Den Helder (elf autobranden) en Hoorn (tien) was het al vaak raak. In Zaanstad was de laaste brand op 10 juni in de Kervelstraat in Krommenie, waar de vuurzee werd voorafgegaan door een explosie. Een maand eerder werd er eentje gemeld in de Zaandamse Dodonaeusstraat. In totaal gaat het in Zaanstad om zeker tien verdachte voertuigbranden in 2020:

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets verdachts hebben gezien 00:15 uur en 00:45 uur in de omgeving van de Brasemermeer of de Bergumermeer worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900 – 8844. Informatie kan ook anoniem doorgegeven worden, via 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen