112

Zaandammer in de borst gestoken bij knokpartij op het strand

Foto: Wikimedia / Alf van Beem

Een 29-jarige Zaandammer is in zijn borst was gestoken tijdens een massale vechtpartij vlakbij de strandafslag van Bergen aan Zee. Een achttienjarige inwoner van Sint Pancras liep vermoedelijk een gebroken kaak op.

De vechtpartij is er één in een reeks langs de kust. Die in Bergen aan Zee speelde zich af in de nacht van woensdag op donderdag en gistreren zijn nog geen aanhoudingen gemeld. De beide slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Personeel van een traumahelikopter arriveerde voor de eerste medische assistentie. Vemoedelijk als gevolg van de beperkingen die het coronavirus oplegt is het dit jaar bijzonder onrustig op de Nederlandse stranden, waar groepen jongeren met enige regelmaat met elkaar op de vuist gaan. Ook in Castricum en Egmond aan Zee waren grote knokpartijen en woensdagnamiddag ging het mis in IJburg.

Bereden politie

Daar moest de politie rond 18:30 uur honderden jongeren verzoeken om het strand te verlaten na een vechtpartij. Die vertrokken daarna massaal richting de bus- en tramhaltes, waar opnieuw opstootjes en vechtpartijtjes ontstonden. Politie te paard hielp mee om de orde te herstellen en na enkele uren keerde de rust terug op IJburg. Enkele weken geleden greep de politie ook al in op het Amsterdamse strand, toen daar een grote groep jongeren samenkwam na een oproep via sociale media.

 

 

Reacties