112

Vrouw na ontvoering in Rotterdam vastgehouden in Wormer

Foto: Pikrepo / CC0

De politie heeft afgelopen week twee mannen en twee vrouwen van 25 tot 40 jaar aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de ontvoering van een 65-jarige vrouw in Rotterdam. Zij was vastgehouden in een woning in Wormer en na de betaling van losgeld op straat in Zaandam vrijgelaten.

DeĀ  vrouw werd op 9 februari op de Eliotplaats in Rotterdam door inzittenden van een bestelbusje ontvoerd. Direct werd een groot onderzoek gestart door de politie, dat zich in eerste instantie richtte op het terugvinden van het slachtoffer, zo is nu bekendgemaakt. Intensief onderzoek door een Team Grootschalige Opsporing wees uit dat ze was meegenomen naar Wormer en daar in een huis werd vastgehouden. Op 11 februari werd er losgeld betaald en lieten de ontvoerders de vrouw vrij.

De afgelopen maanden is gespeurd naar de daders. De verdachten die nu zijn opgepakt komen uit Wormer, Hilversum en Amsterdam. Meer arrestaties worden niet uitgesloten. De verdachten zijn gsteren voorgeleid aan de rechter-commissaris die de voorlopige hechtenis voor alle vier met veertien dagen verlengde.

Reacties