112

Vier jongeren aangehouden wegens negeren noodverordening

Foto: Flickr / HoustondwiPhotos mp

De politie heeft gisteren na een achtervolging vier jongeren aangehouden wegens het negeren van de noodverordening en één van hen wegens rijden zonder rijbewijs.

De drie werden diir de politie achterna gezeten tussen de Kaaikhof in Saendelft en de Rosariumlaan in Krommenie, waar de verdachten van zeventien, achttien en negentien jaar oud  werden klemgereden. Het is vanwege de coronamaatregelen verboden om met drie mensen in één auto te zitten wanneer er geen sprake is van een gezinsverband. Voor de drie dreigt nu een stafblad, omdat overtredingen van de noodverordening veelal automatisch door het Openbaar Ministerie worden afgedaan met een strafbeschikking. Alle drie de arrestanten staat sowieso een boete van 390 euro te wachten wegens samenscholing (plus negen euro administratiekosten) en voor de bestuurder komt daar nog een geldstraf bij wegens onder andere het ontbreken van een rijbewijs. Hij heeft buiten die bekeuring voor meer dan 1000 euro aan verkeersboetes ontvangen.

Lotal loss

Agenten zagen de auto waarin het kwartet zich verzameld had zich verdacht ophouden bij het winkelcentrum in Saendelft. Toen zij het voertuig naderden nam één van de inzittenden de benen, maar kon al snel worden achterhaald. De auto ging er met piepende banden vandoor gevolgd door de politiewagen. Dat eindigde in Krommenie. Van wie de gebruikte personenwagen is wordt niet duidelijk uit het verslag van de politie, die cryptisch meldt dat de auto, ‘die zo goed als total loss is’, terug is naar de rechtmatige eigenaar.

Reacties