112

Man die pinde met pas bestolen Zaandamse (90) gezocht

Foto: Politie

Op maandag 17 juni vorig jaar werd een hoogbejaarde vrouw slachtoffer van een babbeltruc. Die dag belden twee mannen aan bij de 90-jarige Zaandamse en vroegen of zij een pakketje voor de buren wilde aannemen. Daarbij vroegen ze ook om een ID-bewijs maar dit weigerde zij. Toch zag één van de mannen zijn kans schoon om haar pinpas in handen te krijgen.

Ook vroeg één van de mannen het telefoonnummer van de vrouw en of zij een pen had. De dame ging haar woonkamer in om een pen te pakken en één van de mannen schreef het nummer op zijn hand. Daarna vertrokken ze, zonder een pakje af te geven. Enige tijd later werd mevrouw gebeld door een man die zei van de politie te zijn en dat haar bankpas was gevonden. De ‘politieman’ gaf aan dat haar bankpas geblokkeerd moest worden en dat hij haar pincode hiervoor nodig had. Vol vertrouwen gaf de vrouw haar pincode af. In de avond zocht een medewerker van de bank contact. Die vertelde dat de bank het vermoeden had dat er fraude was gepleegd met haar pas, gezien de vreemde transacties. In Amsterdam waren meerdere bedragen gepind: 1000 euro bij een ING-automaat, 140 euro bij een sigarenwinkel en ruim 400 euro bij een tweede sigarenwinkel. Ook was 8,50 euro gepind bij twee parkeerautomaten.

Beelden van pinner

Bij een tankstation in Sloterpas werd geprobeerd om met de gestolen pas sloffen sigaretten ter waarde van 840 euro te kopen, maar de pas was geblokkeerd en de transactie mislukte. Van de man die met de gestolen pas pinde zijn camerabeelden. Het is niet duidelijk of de pinner ook één van de mannen is die eerder die dag bij het slachtoffer aan de deur stonden. Wie de man op de foto boven dit artikel herkent wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900 – 8844.

Graag delen!Geef nooit je pincode af. Ook niet als iemand zegt van de politie te zijn. Wie kan ons helpen met het oplossen van deze laffe babbeltruc? Het slachtoffer: een 90-jarige vrouw uit #Zaandam. Herken je de man op de beelden? Bel dan 0900-8844.

Geplaatst door Politie Zaanstreek op Woensdag 11 maart 2020

Reacties