112

Zaandammers in de boeien geslagen na achtervolging

Foto: Politie Zaanstreek

De politie heeft gisteren op de Westzijde in Zaandam twee inwoners van zestien en achttien jaar gearresteerd die samen op een gestolen snorfiets reden. Dat gebeurde na een achtervolging door een motoragent.

De twee gingen er vandoor toen ze rond 19:00 uur in het centrum op een bromfietscontrole stuitten. Er ontstond een achtervolging door het centrum van Zaandam, maar toen het tweetal de Westzijde op draaide reden zij recht in de armen van de politie en werden klemgereden. Het slot van scooter bleek getrokken te zijn en er zat geen kentekenplaat op. De twee berijders zijn in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau in Zaandijk voor verhoor. Ze hebben de nacht in de cel doorgebracht.

⚠️AANHOUDING HELING SCOOTER⚠️Eerder plaatsten wij een bericht over de aanhouding van twee jonge Zaandammers op een scooter waarvan het slot getrokken was. Toen onze motorrijder het tweetal wilde controleren, gingen zij er vandoor. Er ontstond een achtervolging die eindigde toen het duo recht op een politiefuik afreed. Collega's te voet hebben de weg versperd waarna zij aangehouden konden worden. Bijgaande beelden hebben wij aangeleverd gekregen.

Geplaatst door Politie Zaanstreek op Vrijdag 24 januari 2020

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen