112

Vier mannen uit Nieuwegein ingerekend voor poging tot inbraak

Foto: Politie Zaanstreek

Vier mannen uit Nieuwegein zijn afgelopen weekend aangehouden wegens een poging tot inbraak in een woning in de Willem Brinkmanstraat in Zaandam. De bewoonster had hen in de tuin zien rommelen en de politie ingeseind.

Toen agenten arriveerden voor nader onderzoek ging het kwartet er rennend vandoor, maar kon in de Pieter Jelles Troelstalaan worden opgepakt. De vier hadden inbrekerswerktuigen in hun bezit. De recherche is nog op zoek naar camerabeelden van bewoners in het gebied tussen de Willem Brinkmanstraat en de Pieter Jelles Troelstralaan. Zij worden opgeroepen om te kijken of er op 11 januari tussen 21:45 en 22:15 uur vier personen samen door het beeld lopen of rennen. Hebt u bruikbare beelden, dan kunt u contact opnemen met het basisteam recherche via het telefoonnummer 0900 – 8844 (het registratienummer van de zaak is 2020 00 7648).

Vol

De vier arrestanten zitten nog vast en ze zijn niet de enige: ‘Op dit moment zit het cellencomplex in Zaandijk vol. Er zijn zestien cellen bezet,’ meldde de politie gisteren. De vier ophoudkamers zaten eveneens vol. Dat betekent echter niet dat nieuwe verdachten dan noodgedwongen naar huis moeten worden gestuurd: die gaan dan ‘meer dan vermoedelijk’  naar het cellencomplex in Haarlem.

 

 

Reacties