112

Levensgevaarlijk rijgedrag Zaandamse dealer zonder rijbewijs

Foto: Flickr

Een bij de politie bekende 37-jarige Zaandamse handelaar in harddrugs en bovendien een man die wegens zijn drugsgebruik zijn rijbewijs is kwijtgeraakt is in de nacht van vrijdag op zaterdag met 103 kilometer per uur door de Wibaustraat in Zaandam geraasd. De man kon na een heftige achtervolging worden aangehouden.

Het kenteken van zijn auto werd rond 02:00 uur door agenten gecontrontroleerd en daaruit kwamen de antecedenten van de eigenaar naar voren. Nadat de man een stopteken negeerde na zijn race door de Wibautstraat kwam er een vervolg en reed hij op de kruising Kolkweg/ ’t Ambacht vol door rood. Dat gebeurde nogmaals op de kruising van de Verlengde Stellingweg met de Molenaarsweg in Amsterdam Noord, waar hij 130 kilometer per uur aantikte. De maximumsnelheid is daar 50. Op de Appelweg reed de man vervolgens een fietspad op, waar hij het uiteindelijk opgaf.

Meerdere processen-verbaal

De Zaandammer is ‘uit de auto gepraat, naar de grond gebracht en aangehouden‘. Er werden geen drugs aangetroffen, maar wel meerdere voorwerpen die duidelijk op drugshandel wijzen en een mes. Er zijn er meerdere processen-verbaal opgemaakt vanwege het verkeersgedrag van de bestuurder, die is overgebracht naar het bureau in Zaandijk voor nader onderzoek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen