112

Beelden uit Zaandam na moord in Amsterdam Noord

Still uit 'Opsporing Verzocht'.
Still uit 'Opsporing Verzocht'.
Foto: AvroTros

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde gisteravond aandacht aan de moord op Saban Berk (57) in Amsterdam Noord en toonde daarbij ook beelden uit Zaandam. Daar werd op 17 juni 40 minuten na het dodelijke schot de vermoedelijke vluchtauto, een zilvergrijze BMW achtergelaten in de Wibautstraat.

De schutter zou een vrij lange, smal gebouwde en wat slungelige man zijn van minimaal 1,90 meter. Hij had donkere kleding aan en had een capuchon ver over het hoofd getrokken. Over zijn huidskleur of gezichtskenmerken is daardoor niets bekend. Wel meent een getuige te hebben gezien dat de dader een gewatteerde jas droeg, wat opviel gezien het weer die dag.

Vijfhoekpark in gelopen

Zo’n 40 minuten na de moord die rond 21:15 uur werd gepleegd werd de BMW achtergelaten in Zaandam, op zo’n tien kilometer van de plek van het misdrijf. Nadat hij de auto had neergezet op een parkeerplek aan de Wibautstraat is hij het Vijfhoekpark in gelopen. Vermoedelijk heeft hij het park daarna verlaten via de uitgang aan de kant van busstation De Vlinder. De politie wil graag weten wie op die bewuste avond in de omgeving van het park een man heeft gezien die aan het signalement voldoet.

Bij de plek waar de BMW werd achtergelaten keerde tegen 21:30 uur een vrij grote, witte personenauto. De inzittenden daarvan moeten haast wel de BMW hebben zien staan en hebben mogelijk de vermoedelijke schutter gezien, aldus de politie. Ook fietste rond dat tijdstip iemand het Vijfhoekpark in en kwamen twee mensen te voet, langs de BMW, het park uit. Eén van die voetgangers droeg een korte broek en slippers, de andere had een donkerkleurige lange broek aan en witte gympen. Ook met hen wil de politie graag in contact komen. 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen