112

Onder invloed van drugs door het lint in ’t Twiske

Foto: PxHere

De politie heeft afgelopen woensdagmiddag op een strandje in recreatiegebied ’t Twiske in Oostzaan een 33-jarige Zaandammer aangehouden die ‘uit het niets’ meerdere mensen zou hebben geslagen omdat hij geen geld van hen kreeg. De man, die een loslopende grote hond bij zich had, was onder invloed van harddrugs en nauwelijks aanspreekbaar.

De politie maakte de aanhouding vandaag bekend en beschrijft daarbij hoe in een bedreigende situatie een deel van de aanwezige ouders hun kinderen in veiligheid bracht terwijl een ander deel naar de telefoon greep om te gebeurtenissen te filmen. De man begon nadat hij te horen had gekregen dat hij was aangehouden te schreeuwen, beledigingen te spuien en vechtbewegingen te maken en rende daarna tussen spelende kinderen door het water in, terwijl de hond steeds harder begon te blaffen.

Spugen

Nadat nog meer politiemensen waren gearriveerd wisten agenten de Zaandammer het water uit te praten door hem op de kinderen te wijzen: wilde hij er een grote matpartij van maken in aanwezigheid van al die kinderen? Dat wilde hij kennelijk niet en eenmaal weer aan de kant werd de man in de boeien geslagen, waarna hij ‘met enige dwang’ naar een politiebus is gebracht. Daar wilde hij niet instappen. Eenmaal onderweg naar het bureau probeerde de verdachte vervolgens nog agenten te bespugen.

Er is door die agenten aangifte gedaan en het Openbaar Ministerie buigt zich zich nu verder over de zaak. Medewerkers van de dierenambulance hebben zich over de hond ontfermd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen