112

Dronken Zaandamse met moeite tot stoppen gedwongen

Foto: Politie Zaanstreek

De politie heeft gisteravond een 45-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden die pas na meerdere volg- en stoptekens, een hoop getoeter, lichtsignalen en een kort loeien van de sirene doorhad wat de bedoeling was: stoppen voor de politie. Ze bleek bijna vier keer meer alcohol achter de kiezen te hebben dan is toegestaan.

De politie kreeg de vrouw in de smiezen omdat ze in haar woonplaats een inrijverbod negeerde op de Karel Lotsylaan en tegen het verkeer in richting de Heijermansstraat reed. De agenten – in burger en rijdend in een onopvallend politievoertuig – besloten dat eens nader te onderzoeken. Zo zagen ze de wagen die ze volgden een paar honderd meter verderop een fietspad op rijden. Hierop was het welletjes en kreeg te wagen een volgteken. Toen de politie wilde afslaan naar het Hof van Zaenden voor een controle, reed de bestuurster echter onbekommerd rechtdoor en stuurde daarbij zelfs om de politieauto heen, terwijl het volgteken nog brandde.

Brandweer?

Wat volgde was de inzet van alle mogelijke middelen om de Zaandamse te bewegen haar auto stil te zetten. Dat lukte uiteindelijk en vanwege de burgerkleding van de agenten kreeg de vrouw een politielegitimatiebewijs te zien, dat haar niet overtuigde: volgens het verslag op Facebook bleef ze maar vragen of de agenten nou van de politie of de brandweer waren. De alcohollucht gaf al een indicatie van de mogelijke oorzaak van zoveel onbegrip en de F die de bestuurster uiteindelijk wist te blazen was genoeg om haar mee te nemen naar het bureau. Toen mevrouw hoorde dat ze was aangehouden, ging ze snel in haar auto zitten en reageerde nergens meer op,’ aldus de agenten. Nadat ze in de boeien was geslagen en in de politiewagen was gezet voor een rit naar het bureau in Zaandijk bleef ze nog steeds de vraag die haar kennelijk het meeste bezighield herhalen: politie… of toch de brandweer?

Dure ‘grap’

Op het bureau blies de bestuurster na de wettelijke correcie 820 ug/l, wat betekent dat ze zich later dit jaar voor de rechter zal moeten verantwoorden voor rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en er zijn drie bekeuringen uitgeschreven: voor het negeren van een inrijverbod (140 euro), het rijden op het fietspad (eveneens140 euro) en het negeren van een stopteken van de politie (380 euro). Tevens zal een Educatieve Maatregel Alcohol opgelegd worden, een verplichte cursus die uit eigen zak betaald moet worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen