112

Veegactie levert twee arrestaties en een hoop spullen op

Foto: Flickr / Flickr / Ritzo ten Cate

Een veegactie van samenwerkende instanties heeft de afgelopen dagen een volgens de politie ‘mooi resultaat’ opgeleverd: er zijn harddrugs, materiaal voor een hennepplantage, vuurwapens, nepmerkkleding en twee gestolen scooters in beslag genomen. Twee personen zijn aangehouden. Daarnaast is illegale bewoning geconstateerd alsook verschillende milieuovertredingen.

De gemeente Zaanstad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Omgevingsdienst en de Belastingdienst trokken samen op om actief meldingen van illegale activiteiten, drugs, wapens en andere ondermijnende activiteiten te controleren. Afgelopen zaterdagavond waren er meerdere horecacontroles in Zaanstad en is een zaak in Zaandijk  op last van de burgemeester voor vier weken gesloten na de vondst van verdovende middelen. Daarbij is ook iemand aangehouden op verdenking van dealen. Hij had meerdere wikkels harddrugs bij zich en kleinere geldbedragen.

Spoedsluiting

Maandag en dinsdag zijn in totaal veertien tips gecontroleerd. In twee panden in Wormer zijn twee vuurwapens, meerdere soorten harddrugs zoals cocaïne en ook hennep, materiaal voor hennepplantage en cash in beslag genomen. Ook in Wormer werd een arrestatie verricht. De gemeente Wormerland bereidt een spoedsluiting van een van de panden voor.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen